Historia

WILLES EL är en lysande affär! 

/willes-el-logo-90-ar-ok-rod.jpgButiken har funnits på samma plats sedan år 1928. I över 90 år!
Den grundades av Wilhelmsson och drevs av denne till 1956 då Eskil Jonsson tog över. 1989 tog Tommy Gustafsson över och han drev butiken till maj 2017. Då övertog äkta makarna Elsie och Johan Andersson rörelsen, där nu även deras dotter Johanna Karlsson arbetar i butiken.

/willes-el-volvo-pv-fg.jpgFrån början salufördes ett bredare sortiment av elektriska apparater och under femtiotalet var man stor återförsäljare för både radioapparater och DUX dammsugare till exempel.  /willes-el-dux-gubben-fg.jpgNär Eskil Johansson tog över, efter att ha utbildat sig per korresponens på Hermods i slutet av fyrtiotalet, anammade han den nya amerikanska stilen i sina reklamkampanjer, med dekaler på företagsbilen (en Volvo PV, förstås!) och en (stackars) levande DUX-gubbe som vandrade genom staden!

När Tommy tog över under 1990-talet renodlades butiken till en belysningsbutik. /willes-el-tommy-i-butiken-fg.jpg

 Butiken fylldes från golv till tak med ett av Östergötlands största sortiment av lampor. Och Willes El växte sig in i folks medvetande som ett riktigt landmärke i stan, en punkt man navigerar sig efter!

/elsie-och-johanna-1.jpgSommaren 2017 var det dags för Tommy att sälja sitt livsverk och gå vidare i livet, och nu tog familjen Elsie och Johan Andersson över tillsammans med deras dotter Johanna Karlsson.

Idag håller de på att vidareutveckla butiken och att sikta framåt med ett uppdaterat sortiment, en uppfräschad butik och en riktigt härlig inställning som kan sammanfattas så här:

"Nöjda kunder är det bästa vi vet!"